ArhivaTuzla

Tuzla: Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire!

U Tuzli, na južnoj magistrali, osvanuo je transparent s natpisom “Dok Fadil broji pare pare, Bisera jede hurme, Narod umire”. Za ovaj natpis je odgovorna grupa građana okupljena oko Karton  revolucije.

Karton revolucija je na svojoj Facebook stranici objavila i status koji prenosimo u cijelosti:

“Kad su nam zabranili pravo na rad, šutjeli smo. Kad su nam zabranili pravo na egzistenciju, šutjeli smo. Kad su nam zabranili pravo na život…
U ime svakog poštenog građanina koji živi od svoga rada, u ime svake mlade osobe koja razmišlja o odlasku dok gleda svoje roditelje kako se bore ostavljajući svoje zdravlje da bi se mi mogli školovati, u ime svakog penzionera, radnika, profesora, u ime svih nas: Nećemo da šutimo!
Lažne patriote, potpuno nesposobni i korumpirani funkcioneri, danas više nego ikada pokušavaju poniziti vlastiti narod. Dok naše porodice umiru zbog korumpiranog sistema oni se voze u skupocjenim autima, broje novac, nekretnine i ruše našu državu, dostojanstvo i pravo na normalan život. Vi, vaši botovi, vaša korupcija i nepotizam ste najveći neprijatelji Bosne i Hercegovine.
Pravda je spora ali se desi.”
Može biti slika sljedećeg: cesta i mostMožda će Vas zanimati i:

Back to top button