Tuzla

Karton revolucija: Podržavamo slobodu govora, ali zahtijevamo i određene moralne norme

Karton revolucija udruženje je mladih ljudi koji kroz svoj aktivizam pokušavaju ukazati na probleme koji godinama prožimaju Bosanskohercegovačko društvo i kroz svoj angažman stvari žele mijenjati nabolje.

Iako zagovaraju slobodu govora, svakako se protive bilo kakvim verbalnim uvredama, bez obzira kome one bile upućene.

Jednu takvu uvredu članovi Karton revolucije doživjeli su od strane Sevreta Mehmedćehajića, koji je njihovu istrajnu borbu nazvao “Kurton revolucija.”

Ovakav uvredljiv komentar upućen od strane visokoobrazovane i pozicionirane osobe naišao je na buru negodovanja kako od građana tako i od aktivista Karton revolucije. Oni su u razgovoru istakli da su svakako za slobodu govora, ali da su takve uvrede ispod svakog nivoa:

“Mi kao aktivisti smo povrijeđeni ne načinom što smo dobili uvrede komentarima, već na osnovu toga što je visokoobrazovana osoba koja čini akademsku zajednicu našeg društva na takav način uputila jednu vulgarnu poruku nama mladim ljudima. Nama je cilj da se izvuče pouka da niko ne treba na takav način komunicirati, prvenstveno ne osobe na pedagoškim funkcijama. Apsolutno podržavamo slobodu govora, ali zahtijevamo i određene moralne norme, prvenstveno jer se nalazimo u vremenu gdje je sve, a posebno obrazovanje, na izuzetno niskim granama.”

Karton revolucija je kroz ovaj čin pokazala za kakve se stvari bori i aludira na sve ljude da sloboda govora prvenstveno treba biti zasnovana na široj formi razumijevanja društvenih kretanja i svega onoga što jedno društvo čini bogatim i plemenitim.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro