Tuzlanski kanton

Osoblje i volonteri Crvenog križa TK svakodnevno na raspolaganju građanima
Crveni križ TK je tokom pandemije koronavirusa sve svoje snage usmjerio ka pružanju pomoći onima kojima je ona najpotrebnija.

Njihove svakodnevne aktivnosti koriste mnogi kojima je pomoć neophodna i bez koje bi teško prolazili kroz ovaj izuzetno težak period kako za BiH, tako i za cijeli svijet.

Možda će Vas zanimati i:

Amra Pirić, uposlenica Crvenog križa TK rekla nam je nešto više o aktivnostima koje se svakodnevno sprovode:

“Osoblje i volonteri Crvenog križa TK su svakodnevno na raspolaganju građanima koji se nalaze u kućnim izolacijama, a posebnu pažnju usmjeravamo na osobe starije od 65 godina i njihove potrebe. Također naši volonteri vrše podjelu zaštitnih maski, a od posebnog su značaja i linije za psiho-socijalnu pomoć građanima koje su u funkciji od samog početka pandemije, a u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana.  Aktivirane su dvije linije sa dežurnim psiholozima na koje nas mogu kontaktirati građani. Brojevi telefona su 0603430745 i 062040653.”

Pirić je naglasila da će Crveni križ TK i u narednom periodu biti uz građane, ali je apelovala i da građani budu odgovorni i tako brinu o sebi i svojim najbližima.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button