Zanimljivosti i zabava

Obožavate crni humor? Evo šta to govori o vašoj inteligenciji




AKO STE ljubitelj crnog humora, veoma ste inteligentni, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u časopisu Cognitive Processing.

Znanstvenici predvođeni Ulrikeom Willingerom s Medicinskog sveučilišta u Beču proveli su istraživanje na 156 ljudi, među kojima je bilo 76 žena, starih u prosjeku 33 godine.

Ispitanici su morali rangirati 12 crnih humorističnih crtića iz knjige “The Black Book” poznatog njemačkog karikaturista Ulija Steina, ovisno o tome koliko su ih razumjeli i koliko uživaju u njima. Jedan od njih prikazuje ženu u mrtvačnici kojoj liječnik podiže plahtu i pokazuje tijelo mrtvog muškarca.

“Da, to je moj suprug. Nego, koji ste deterdžent koristili da je plahta tako bijela”, govori ona.

Istraživanje je ispitanike svrstalo u tri skupine. Ona s najvećim razumijevanjem za crni humor i uživanjem u njemu imala je najveći IQ. Druga skupina pokazala je interes za crni humor, no on nije bio prevelik, a njihov je IQ bio prosječan, no zabilježena je visoka razina negativnog raspoloženja i agresije. Treća grupa, kojoj se nije sviđao crni humor, također je prosječne inteligencije, ali i minimalnih razina agresije.

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button