Lifestyle

Save the Children i Centar za razvoj inkluzivnih praksi Gradačac održali okrugli sto

Save the Children i Centar za razvoj inkluzivnih praksi Gradačac održali su okrugli sto te obilježili godišnjicu Centra za razvoj inkluzivnih praksi.

Okruglom stolu su prisustvovali ministar Elvis Baraković ispred ministarstva obrazovanja i nauke TK kao i predstavnik pedagoškog zavoda TK Amir Mujić.

U narednom periodu uspostavit će se uža saradnja sa ministarstvom i pedagoškim zavodom što je na neki način započeto potpisivanjem memoranduma.

Možda će Vas zanimati i:

Početkom ovog mjeseca potpisan je memorandum između ministarstva obrazovanja i nauke, Pedagoškog zavoda i organizacije Save the Children.

Prioritet je nastaviti rad i započeti rad na reviziji i strategiji za uključivanje djece sa poteškoćama i invaliditetom u redovno obrazovanje u Tuzlanskom kantonu.

Određeni su naredni koraci koji će biti važni za samu realizaciju ovog važnog projekta za samo obrazovanje.

Održana diskusija je, kako su istakli učesnici bila produktivna i neke stvari su se uspjele iskristalizovati.

Prvi od koraka je revizija  postojeće strategije. Sutra će se održati radni sasatanak te će biti određeni  naredni koraci, na koji način će raditi, da li će biti oformljena radna grupa, koliko će ta radna grupa imati članova, iz kojih institucija i udruženja će dolaziti.

Nadolazeći period, koji će biti iskorišten za intenzivniji rad u okvirima ove oblasti, pokazat će kakvi će biti krajnji rezultati i hoće li se ovaj vid angažmana pokazati djelotvornim, a ako bude tako, svakako da će ova praksa zaživjeti i davati sve bolje rezultate.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button