BiH

Parlament BiH o dodatnom “šminkanju” novih BMW-ova: Štiti od kamenčića i UV zraka

“To je vrlo isplativa i pametna investicija,” odgovor je iz Parlamenta BiH na upit o dodatnim ulaganjima u tri skupocjena BMW-a, plaćena više od 330.000 KM. Sada za 2.000 KM nabavljaju i zaštitne autofolije.

Upitali smo čime pravdaju novo rasipništvo.

“Po pitanju opravdanosti utroška ovih sredstava, odnosno realizacije predmetne nabavke, prema dosadašnjim iskustvima i utrošku novčanih sredstava za održavanje vozila, nabavka zaštitnih folija je vrlo isplativa investicija. Naime, radi se o folijama za zaštitu auto laka koje ćemo na tri pomenuta vozila postaviti na udarni dio poklopca motora, udarni dio krova iznad vjetrobanskog stakla, bočna krila i prednji branik te bezbojnim folijama koje će se postaviti na vjetrobranska stakla, a štite od kamenčića, toplote, UV zraka kao i IR zraka,” navodi se u odgovoru Parlamentarne skupštine BiH.

Kako navode, “nevidljiva zaštita” je puno isplativija nego česte naknadne intervencije na limariji vozila, koja se često koriste uz pratnju i kreću u koloni sa malim odstojanjem između vozila.

“Sa ovom zaštitom vozila postaju otporna na mehanička oštećenja laka prilikom svakodnevnog korištenja i pametna je investicijska ugradnja na nova vozila kako bi se ista u startu zaštitila, u odnosu na farbanje vozila, koje zahtijeva veća finansijska sredstva i duže vrijeme popravke,” objašnjavaju iz državnog parlamenta.

Direktan odgovor na pitanje ko će koristiti ili već koristi ove automobile nisu dali, ali navode ko neće.

“Zaštitne autofolije nabavljaju se za tri novonabavljena vozila marke BMW, koji su dati na korištenje Sekretarijatu Parlamentarne skupštine BiH, s tim da su se prava na korištenje odrekli Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i Dragan Čović,” odgovaraju iz Parlamenta BiH.

Njihov odgovor navodi na zaključak da će se u novim limuzinama voziti ostali članovi kolegija Predstavničkog i Doma naroda – Borjana Krišto, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button