Želite prestati jesti kruh? Možete ga zamijeniti s ovih sedam zdravih namirnica

KRUH je poprilično jednostavna namirnica, ali je činjenica da mnogi ne mogu zamisliti obrok bez njega. Nažalost, on baš i nije pretjerano zdrav.

Moramo biti svjesni da je većina kruhova koji se prodaju spoj rafiniranog brašna, maslaca i šećera, a sve to nam može naštetiti više nego što mislimo. Između ostalog, jedna kriška kruha ima 53 prazne kalorije koje mogu biti pogubne za vaše nastojanje da izgubite kilograme.

No, postoje neke ukusne alternative koje mogu zamijeniti kruh te koje vam mogu pomoći na dva načina: da se riješite ovisnosti o kruhu i istodobno izgubite masnoće i kilograme.

Krumpir

Iako je količina ugljikohidrata u krumpiru visoka, krumpir je bolja opcija od kruha jer sadrži složene ugljikohidrate koji su dobri za one koji prakticiraju intenzivan kardio trening. Nakon kardio treninga naše tijelo žudi za ugljikohidratima, a kruh nije idealan izbor zbog prisutnosti rafiniranog brašna.

Paprika

Papriku možete ispeći na žaru, a u sredinu dodati sir, masline i zelenu salatu kako biste dobili ukusan sendvič u kojem možete uživati bez grižnje savjesti.

Patlidžani

Kruh možete zamijeniti tankim kriškama patlidžana s roštilja, a on je i odličan izbor za zdrav međuobrok.

Krastavci

Krastavci se mogu koristiti na razne načine, naprimjer, za izradu vegetarijanskog sendviča bez kruha. Možete napraviti mini kanapee s maslinama i rajčicama ili možete nadjeve po želji omotati tankim kriškama krastavca. Krastavci su niskokalorični i bogati dijetalnim vlaknima, što ih čini idealnim izborom.

Jabuke

Ako na kruh volite mazati slatke namaze, odlična alternativa su jabuke. Kriške jabuka namažite maslacem od kikirikija te dodajte orašaste plodove i grickajte ih kao podnevni međuobrok.

Listovi salate

U listove salate možete dodati svoje omiljene nadjeve poput sira, maslina ili cherry rajčica i u trenu ćete pripremiti ukusan obrok koji ne samo da će vas zasititi već će i zadovoljiti vašu želju za kruhom.

Tikvice

Tikvice su bogate antioksidantima, a istodobno su siromašne kalorijama. Ispecite ih na roštilju i dodajte rajčice i patlidžane kako biste napravili vlastiti šareni sendvič, piše Times Of India.

Related Posts