Kultura

Pozorište mladih Tuzle do daljnjeg odgađa izvođenje predstava










Svjesni trenutne složene epidemiološke situacije na globalnom nivou, ne samo kod nas Pozorište mladih Tuzle odlučilo je da do daljnjeg odgodi izvođenje predstava za javnost. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovana publiko, najprije vam se želimo zahvaliti što nam pišete, tražite igranja naših predstava i prikazivanje filmova. Nakon što smo 6.3.2020. godine odigrali predstavu “Dječak i djevojčica” želimo vas obavijestiti da smo donijeli odluku da žemo igranje predstava planirati samo onda kad budemo potpuno ubijeđeni da okupljanje naše publike neće narušiti higijensko-epidemiološku situaciju. Ovim putem vas obavještavamo da ni u novembru 2020. godine nećemo igrati naše predstave otvorene za javnost.
Iako je početkom novembra trebala biti premijera “Družbe Pere Kvržice” želimo vas obavijestiti da se ona neće održati za publiku i javnost. Umjesto premijere, predstava će biti izvedena SAMO za roditelje/staratelje direktnih učesnika, nekoliko članova i tim lidera, saradnika i asistenata i to pod posebnim uslovima prisustva publike što podrazumijeva: veći broj termina igranja – manji broj publike, nošenje zaštitnih maski za publiku, ali i učesnike u predstavi dok igraju u predstavi, mjerenje temperature, potpisi i nošenje zaštitnih jednokratnih navlaka na obuću, međusobnu udaljenost u sali po 2 metra bez obzira da li se publika međusobno poznaje ili ne, bez zadržavanja u holu i drugim prostorima dvorane.
Tužni smo, u ime svih naših predstava koje su stvorene iz srca i istinske potrebe da žive, ali i zahvalni svima što razumijete, što čekate neko novo vrijeme kada ćemo se slobodno sresti i uživati u našim programima, ali i razgovorima, druženjima i zakuskama nakon istih. Hvala unaprijed svima, posebno roditeljima i našim članovima koji izuzetno profesionalno razumiju trenutnu situaciju.
Umjesto premijere za javnost
izvođenje “Družbe Pere Kvržice” SAMO za roditelje/staratelje
Igrokaz grupe srednjeg uzrasta
Rad s grupom: Maida Hamzić, Belma Huseinefendić i Aida Dedić
Nedjelja, 1.11.2020. godine
17.00h – Termin 1.
19.00h – Termin 2.
Ponedjeljak, 2.11.2020. godine
17.00h – Termin 1.
19.00h – Termin 2.
Ista predstava za publiku i javnost biće otvorena kad se za to stvore uslovi i sigurnost od COVID 19. Hvala za podršku.


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button