Direktor CP Tuzla: Svaka greška koja se desi izvan procedure je kažnjiva

- in Status dana, Tuzla

Na Facebook grupi Grad Tuzla pojavila se objava gdje se građanin požalio na način na koji mu je ostavljena pošta. Velika većina poštara radi profesionalno svoj posao, a onaj jedan mali dio uprlja obraz svim časnim radnicima i kompaniji.

Tim povodom se obratio i direktor Centra pošte Tuzla, Adin Huremović. Huremović je pokazao punu odgovornost i primio kritike kako bi se stvari ispravile.

Za Radio Kameleon, Adin Huremović nam je rekao njegov pogled na sve:

“Ko radi taj i griješi. Ako se desila greška koja je i objavljena na grupi Grad Tuzla, to je greška koja nikako nije po proceduri koja nalaže javno preduzeće i ona je kao takva kažnjiva, nanosi štetu korisnicima. Smatram da u društvu treba imati puno direktora koji bi trebali napisati status koji je sličan mom. “

Također nam je objasnio kakav je posao poštara:

“Posao dostavljača je vrlo specifičan i složen. Kada imate jednog šalterskog radnika koji ode na bolovanje vi dovedete šalterskog radnika recimo iz druge poštanske jedinice i on bez problema mijenja tog šalterskog radnika.  A kada vam se razboli poštar koji zna reon, koji zna skoro svakog korisnika i dovedete poštara iz drugog grada ili iz istog grada, a pokriva drugi reon, on ne zna sve korisnike i jako je teško i sa puno napora obavlja posao i tako pravi greške. Poštari imaju zaista kompleksan posao i  velika je odgovornost na njima. Naš sistem je vrlo ranjiv. Običnu pošiljku kada zakačite za sanduče ona zaista može sačekati korisnika u takvom stanju ili ga ne dočekati. Neko sa nečasnim radnjama može nas dovesti u situaciju da mi ispadnemo neodgovorni prema građanima i korisnicima. Cilj nam je da pružimo najkvalitetniju moguću uslugu.”

U nastavku pročitajte Facebook status Adina Huremovića koji prenosimo u cijelosti:

Drage moje kolege poštari, prozvani smo! Danas u grupi Grad Tuzla još jedna pritužba na naš rad. Moglo bi se i ovo kao i mnoge druge stvari gurnuti pod tepih. Neću, teško se gazi po tepihu pod koji je gurnuto štošta. Mogao bih nas opravdati sa milion ispravno dostavljenih pismonosnih pošiljaka i računa, desetina hiljada tačno i na vrijeme isporučenih paketa. Neću. Mogao bih nas sakriti i iza sićušnog virusa koji je napravio haos i proizveo kolaps u čitavom svijetu. Danas neću, možda nekom drugom prilikom. Umjesto toga pozivam vas drage moje kolege dostavljači, šalterski radnici, svi drugi uposlenici CP Tuzla da svoj posao radite profesionalno, odgovorno, precizno, sa primjerenom dozom ljubaznosti. Poštovani korisnici, vama ispred svih dostavljača, šalterskih radnika, rukovodilaca i u svoje lično ime upućujem iskreno izvinjenje za sve propuste koje smo napravili u radu.

Related Posts