Briga o zdravlju ne smije stati: Plava Poliklinika omogućila dolazak na kućnu adresu za sve vrste laboratorijskih analiza!

- in Tuzla, Zdravlje

Kao odgovor na trenutnu pandemiju, PZU Plava Poliklinika nastavila je sa trendom osluškivanja potreba pacijenata, te je jedna od prvih zdravstvenih  ustanova u TK koja je  omogućila dolazak na kućnu adresu. Tako je sada samo jednim pozivom moguće ugovoriti dolazak mobilnog tima te u vlastitom domu obaviti potrebne laboratorijske analize ili testove na COVID-19.

“Kao ljekari, ne želimo da pandemija dodatno naruši zdravstveno stanje građana, time što ih zbog straha od inficiranja dovodi u situaciju da odgađaju posjete zdravstvenim ustanovama. Na ovaj način smo omogućili pacijentima da u kućnom ambijentu, uz primjenu svih sigurnosnih standarda, obave laboratorijske analize, jer bez obzira na divljanje pandemije, briga o zdravlju ne smije stati. Tim više zbog toga što su analize krvi ključne za pravovremeno otkrivanje štetnih promjena u organizmu, prije nego što se bolest razvije, što je presudno za dugoročno zdravlje i aktivan život pacijenta”, naglasio je dr. Ahmed Hujdurović, član Uprave.

Korist od uvođenja patronažne službe, imati će i teže pokretni kao i nepokretni pacijenti a prema riječima dr. Hujdurovića moći će se uraditi širok spektar laboratorijskih pretraga.

“U kućnim uslovima, ali i na tri lokacije naše laboratorije – Simin Han, Slatina i centar grada, moguće je uraditi sve rutinske analize (kompletnu krvnu sliku, urin, lipidni status, željezo, hormone štitne, CRP, …), kao i specifičnije poput alergena, polnih hormona, itd…   Izdvojio bih LAB Standard paket koji podrazumijeva: KKS, sedimentaciju, ŠUK, urin, ureu, kreatinin, ALT, AST, holesterol i trigliceride, a kojeg pacijenti mogu uraditi u vlastitom domu za 35KM.  U cijenu je uračunata cijena dolaska od 10KM, koja važi za relaciju Slavinovići-Irac u Tuzli a po dogovoru naš patronažni tim posjećuje pacijente i na području cijelog Tuzlanskog kantona. Od posebne važnosti je i mogućnost COVID testiranja na kućnoj adresi, uključujući PCR, serološki i brzi antigen test, kako bi pacijenti izbjegli nepotrebno kretanje kao i potencijalno širenje virusa”, kazao je dr. Hujdurović.

Dodao je da su se u prethodnom periodu fokusirali i na formiranje jedinstvenog laboratorijskog cjenovnika sa povoljnijim cijenama analiza, kako bi i cjenovno bili dostupniji u vrijeme otežanog socioekonomskog položaja građana.

“Nepovoljna finansijska situacija kao posljedica aktuelne pandemije, dovodi do toga da se sve više vodi računa o cijenama zdravstvenih usluga, zbog čega smo iz solidarnosti radili na tome da dosadašnji kvalitet laboratorijskih analiza omogućimo po nižim i pristupačnijim cijenama na svim lokacijama. Time smo našim pacijentima sada i cjenovno dostupniji, i nastavljamo kao i do sada, djelovati u njihovom najboljem interesu”, ističe dr. Hujdurović.

Kompletan cjenovnik laboratorijskih pretraga možete pogledati OVDJE.

Dolazak mobilnog tima Plave Poliklinike na Vašu adresu možete zakazati pozivom na broj: 035 393 111.

Related Posts