BiH

Dodik i Lavrov: Zatvoriti kancelariju visokog predstavnika u BiH

Srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saglasili su se da Kancelariju visokog predstavnika (OHR) u BiH treba zatvoriti, a ne slati novog visokog predstavnika koji inače nisu do sada imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma.

Dodik je u telefonskom razgovoru još jednom zahvalio Lavrovu za nedavnu posetu, a Lavrov je dodao da mu je bilo veoma drago što su se susreli, uprkos tome što je Ukrajina neosnovano pokušala da napravi senzaciju vezano za ikonu za koju nisu uspeli da utvrde ništa od onoga što su tvrdili.

Dodik je informisao Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 vakcina Sputnjik V, a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

Ruski ministar je obećao da će se lično potruditi da se ubrza dostava vakcina za Republiku Srpsku, koja je potpisala ugovor za nabavku 1,2 miliona doza kako bi što pre započela masovna vakcinacija.

Dodik i Lavorv razgovarali su i o daljem napretku saradnje Republike Srpske i BiH sa Rusijom na svim poljima, od ekonomije, poljoprivrede, energetike, do obrazovanja i kulutre.

Sagovornici su zaključili da nema otvorenih pitanja između BiH i Rusije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Izvor: Rs.n1info.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button