Gradi se prvi hotel u svemiru koji će kružiti oko Zemlje svakih 90 minuta

- in Zanimljivosti

Ovaj luksuzni hotel kružio bi oko Zemlje svakih 90 minuta, a odjednom bi mogao ugostiti do 400 osoba…

Tačnije, u tijeku su pripreme za rad na prototipu hotela koji će se zvati Voyager Station, a koji bi trebao biti postavljen u nižoj zemljinoj orbiti. Hotel će biti smješten unutar kružne konstrukcije koja na prvi pogled podsjeća na svemirsku stranicu iz Kubrickova filma “2001.: Odiseja u svemiru”.

„Voyager Station rotirajuća je svemirska stanica dizajnirana za proizvodnju različitih stupnjeva umjetne gravitacije povećanjem ili smanjenjem brzine rotacije. Umjetna ili simulirana gravitacija važna je za dugoročan boravak u svemiru,“ piše na internetskim stranicama hotela.

Taj luksuzni hotel kružio bi oko Zemlje svakih 90 minuta, a odjednom bi mogao ugostiti do 400 osoba. Osim soba za goste sa spektakularnim pogledom u njemu će se nalaziti restorani, kina, spa-zone, teretana, ali i koncertna dvorana za posebna događanja.

Internetski magazin Zimo otkriva da bi se s vanjske strane rotirajuće postaje trebalo nalaziti veći broj posebnih kapsula koje će se moći koristiti za svemirska istraživanja, a koja će se po potrebi prodati svemirskim organizacijama poput NASA-e ili ESA-e.

Do hotela bi trebali voziti svemirski shuttlovi, a kolika će biti cijena noćenja – još uvijek nije poznato. Vjeruje se da će si sobu u svemiru isprva moći priuštiti tek mali broj ljudi na Zemlji. OAC je vrlo optimističan te vjeruje da bi Voyager Station mogao otvoriti svoja vrata već 2027. godine.
Iz Orbital Assembly Corporationa kažu kako je cijena svemirskih letova u posljednje vrijeme sve niža, a zahvaljujući kompanijama poput SpaceX-a i Blue Origina, vjeruju kako će u budućnosti i svemirski turizam postati sve popularniji, ali i cjenovno pristupačniji. Ovo će biti sljedeća industrijska revolucija, komentarisao je razvoj svemirskog hotela John Blincow iz Gateway Foundationa (organizacije koja je pokrenula OAC) jer smatra da je to veliki korak prema stvaranju svemirske industrije.
Izvor: dnevnik.hr