BiH

Edin Džeko poslao emotivnu poruku povodom Dana nezavisnosti BiH

Povom Dana nezavisnosti BiH na svojoj zvaničnoj Facebook stranici oglasio i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je poslao emotivnu poruku.

“Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam: Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti.

Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao nase šale, taj kao da nije ni živio.
Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo.
Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja. Volim što sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac. Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine!”

I danas mislim sve isto, ali uz mali dodatak: Poželio sam te Bosno i Hercegovino i jedva čekam da te moje oči opet vide i da ulicama svoga grada prošetam.

Sretan Dan nezavisnosti, svima koji vole našu Bosnu i Hercegovinu”, napisao je Edin Džeko.

Izvor: Fokus.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button