Životno osiguranje – štednja i sigurnost na jednom mjestu

- in BiH, Ostalo

Životno osiguranje iz godine u godinu budi veliko interesovanje građana jer posjeduje dvojaku komponentu. Pored uštede novca postoji benefit zaštite od rizika neočekivanih događaja ili šteta.

U slučaju da se dogodi neki neočekivan slušaj, kompletna suma se isplaćuje odmah neovisno od toga koliko dugo, odnosno kratko se uplaćuje premija.

Pored toga mnogi imaju tu percepciju da štednja predstavlja veća odricanja od  trenutnih zadovoljstava kako bi sebi obezbijedili sigurniju budućnost u slučaju nepredvidivih dešavanja  ili ispunili neku želju. Tu je osiguranje velika olakšica, jer u UNIQA osiguranju već od 45 KM mjesečno možete zaključiti polisu osiguranja i time ste riješili sve te brige kako sebi olakšati budućnost.

“U UNIQA osiguranju trenutno ima pet vrsta životnih osiguranja. Ima Classic i Kapital životno osiguranje, a najpopularniji proizvod je Comfort osiguranje. Comfort osiguranje podrazumijeva pored životnog osiguranja i štednje i osiguranje u slučaju nastanka nekih od 20 teških bolesti.  Comfor osiguranje može zaključiti pojedinac,  ali mogu i bračni parovi kroz Comfort dual paket gdje se plaća samo jedna premija za oba osiguranika. Također imamo još jedan proizvod koji je namijenjen za najmlađe, a to je UNIQO dječije osiguranje koje može pomoći da u budućnosti sebi obezbijede sredstva za samostalni početak života ili edukaciju, tako da je ono drugo najpopularnije osiguranje u našoj ponudi,” rekla je Edina Bogdanić, stručni saradnik za marketing UNIQA osiguranja.

Na web stranici UNIQA osiguranje možete pronaći online kalkulator životnog osiguranja gdje u par klikova možete saznati kolika bi bila osigurana suma i koji je idealan paket za vas. Također UNIQA osiguranje možete posjetiti u jednoj od njihovih poslovnica ili pozvati na besplatan broj telefon za više informacija – 080 020 251.