Udruženje “Ženska vizija” pokrenulo “Centar za samopomoć”

- in Tuzla, Zdravlje

Udruženje Ženska vizija je pokrenulo Centar za samopomoć. Centar za samopomoć je otvoren 17.02. prvom radionicom, a radilo se o antistres terapiji koju je vodila terapeutkinja Mira Vilušić. U okviru projekta bit će održano šest radionica

Za Radio Kameleon, Amela Hajvaz nam je rekla kome su namijenjene radionice:

“Radionice su prije svega namijenjene za članice “Ženska vizija”, ali smo mi osjetile potrebu da te radionice podijelimo i sa drugim zainteresovanim ženama, tako da smo mjesta popunili jer smo morali da se pridržavamo epidemiološkim mjerama.  Mi dobro znamo da nas  je covid-19 sve zaustavio. Žene su prvobitno stradale jer su brinule za svoje zdravlje, zdravlje djece i porodice. Brinule su se na poslu. Znamo da su žene bile na prvim linijama. To su trgovkinje, prosvjetne  radnice, medicinske sestre i liječnice, tako da smo krenuli sa radionicama. Ja se nadam da ćemo sve radionice u Centru za samopomoć održati besplatno. Vrlo rado ćemo ugostiti sve žene koje imaju potrebu za samopomoć.”

Centar za samopomoć, osim što će nuditi razne radionice, ima za cilj da to bude siguran prostor za žene.  Žene mogu doći u Centar za samopomoć i zatražiti pomoć kako bi nastavile sa svojim daljim aktivnostima.