Arhiva

Martina Mlinarević Sopta – Jednorozi u zemlji dobrog vojnika Švejka zaista postoje

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević-Sopta, književnica i novinarka, objavila je na svom Facebook profilu  status o mladiću koji je pomogao njoj i njenoj kćerki Uni.

Martina Mlinarević Sopta je u petak imala saobraćajnu nesreću gdje je iz radnje, koja se bavi prodajom rasvjete, istrčao mladić i pomogao.

Status ambasadorice prenosimo u cijelosti:

“U petak smo Una i ja imale prometnu nesreću s našim privatnim automobilom u kojeg se, oduzevši nam prednost direktno zabio drugi automobil. Uz veliku materijalnu štetu i pretrpljen stres i Unin strah, živu glavu smo izvukle, i nas dvije i gospodin za volanom preko puta nas. U dosta prometnoj ulici u Pragu, iz radnje koja se bavi prodajom rasvjete istrčao je odmah jedan mladić zbog kojeg pišem ova slova. Pomogao nam je na licu mjesta, smirivao i grlio Unu, razgovarao s policijom, prevodio, darovao Uni jednoroga koji svijetli. Danas smo ponovo otišli u njegovu radnju da ga posjetimo i da mu uručimo makar mali poklon u znak zahvale, i ono najvažnije da mu poželimo dobrodošlicu u našu Ambasadu, naš dom, Bosnu i Hercegovinu. Jer jednorozi u zemlji dobrog vojnika Švejka, zaista postoje. I zovu se Ondrej. Prodaju rasvjetna tijela i nesebično priskoče u pomoć u najtežem trenu.”

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button