Semir Kantić – Radimo sve da zadržimo radnu snagu

- in BiH, Biznis
semir kantić

Semir Kantić, predsjednik Biznis centra Jelah Tešanj, ispričao nam  je iskustva koja su se praktikovala tokom prošle godine u jeku pandemije koronavirusa kako bi se ekonomija općine Tešanj sačuvala i ostala netaknuta.

Ono što je posebno pohvalno jeste i činjenica da je u toku jeka pandemije Biznis centar Jelah Tešanj ostao čvrsto na nogama kroz određena djelotvorna rješenja koja su praktikovali:

“Mi smo početkom pandemije napravili opsežnu anketu sa svojim članovima udruženja gdje smo od njih tražili da kroz anketu izraze svoja očekivanja u poslovanju. Spremno smo dočekali prvi i drugi val pandemije, prilagodili smo se svim situacijama na neki način kako samo znamo u Tešnju, uspjeli smo prevazići koronu i povećati proizvodne kapacitete” istakao je Semir Kantić.

Prostor općine Tešanj svakako predstavlja jednu od najboljih poslovnih zona, a da je to zaista tako i da ljudi imaju istinski izgrađene radne navike potvrdio je i Kantić:

“U drugoj polovini maja vratili smo se starim običajima, potražnja za novim radnicima što na teritoriji općine Tešanj, tako i u okolnim gradovima je bila aktivna. Nama je i  dan-danas tendencija da uvozimo radnu snagu u Tešanj. Manje-više, nezaposlenih u Tešnju i nemamo.”