BiHU fokusu

Oprez vozačima: Magla otežava saobraćanje, iz BIHAMK-a naveli gdje treba usporiti zbog radova










Solidni su uslovi za vožnju danas na bh. cestama. Iz BIHAMK-a ipak upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle koja je ovoga jutra prisutna u kotlinama i uz riječne tokove.

“Posebno izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve na području Sarajeva, Viteza i Travnika. Pažnju skrećemo i na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja”, kažu u BIHAMK-u.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale),  gdje se izvode radovi u tunelu Kalovita Brda. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Usporeno je saobraćanje na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena signalizacija. Izdvajamo magistralni put M-17 u Konjicu i kod mjesta Drivuša, magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz BIHAMK-a za kraj kažu: “VEŽI SE – SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT”.

Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button