Faris Halilović osvojio 15 mjesto na 70. Svjetskom trofeju u harmonici

PROFIL KANDIDATA:

FARIS HALILOVIĆ

KATEGORIJA: NOVE GENERACIJE

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radioo Kameloena Vam pretsavlja Farisa Halilovića. Od prvih dana pohađanja JU Osnovne muzičke škole Tuzla, Faris Halilović ostavio je utisak da se radi o dječaku koji uvijek traži više i hoće bolje. Da uspješnim učenicima ni vanredni uslovi,pandemija, niti bilo šta drugo ne može stati na put ka njihovom cilju dokazao je Faris koji je učestvovao na takmičenjima u Austriji, Ukrajini, Ugljeviku, Francuskoj i dr. Prošao je etapno takmičenje , te predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom trofeju u Francuskoj.

Faris Halilović za Radio Kameleon rekao je koje je njegovo najveće postignuće u protekloj godini:

“Tokom prethodne godine moje najveće postignuće bilo je 15 mjesto na 70. Svjetskom trofeju. Također izdvojio bi Laureat u Ugljeviku zato što je tu bio veoma istaknut i značajan žiri, Vladimiri Murza iz Ukrajine, Viktor Romanko iz Rusije i Diana Stančeva iz Bugarske. Kao jedna od nagrada to je bila masterclas sa prestižnim profesorom Jurijem Šiškinom iz Rusije.”

Faris Halilović je kadidat Totalno pozitivne ličnosti godine u kategoriji Nove generacije.

Za Farisa Halilovića možete glasati OVDJE.

Više o Farisu možete pročitati dalje u tekstu:

Od prvih dana pohađanja JU Osnovne muzičke škole Tuzla, Faris Halilović ostavio je utisak da se radi o dječaku koji uvijek traži više i hoće bolje.

Takvim stavom predstavljao je izazov i za svoju nastavnicu Selmu Jahić, koja je tokom održavanja prvih časova primijetila da se radi o učeniku velikih dometa. To se vrlo brzo i ostvarilo kada je već u prvom razredu osvojio laureat na Međunarodnom takmičnju u Istočnom Sarajevu, te drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju u Ugljeviku.

Da to nije slučajnost,mladi umjetnik Faris Halilović pokazao je tako što je nastavio nizati uspjehe i tokom drugog i trećeg razreda.

Da uspješnim učenicima ni vanredni uslovi,pandemija, niti bilo šta drugo ne može stati na put ka njihovom cilju dokazao je Faris koji je učestvovao na takmičenjima u Austriji,Ukrajini,Ugljeviku,Francuskoj i dr. Prošao je etapno takmičenje , te predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom trofeju u Francuskoj.

Pored mnogobrojnih takmičenja Faris je pohađao masterclasove kod uglednih muzičkih imena kao što su Vladimir Murza, Jurij Šiškin, Belma Šarančić i dr.

Na osnovu svega rečenog za ovog mladog umjetnika,svi su saglasni da njegovo vrijeme tek dolazi.
JU Osnovna muzička škola Tuzla je ponosna što iznjedrava talente za svjetsku scenu i time na najbolji način opravdava svoju misiju i viziju.