BH Futures Foundation kroz Tutoring program održali preko 10.000 lekcija

PROFIL KANDIDATA:

BIH FUTURES FOUNDATION

KATEGORIJA: OBRAZOVANJE

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja BH Futures Foundation. BHFF formira novu generaciju onih koji će praviti promjene. BHFF osnažuje mlade kroz obrazovanje, tehnologiju i liderstvo. Kroz Tutoring program osnovan 2020 sa početkom pandemije, pomogli su više od 450 studenata sa više od 10 000 tutoring lekcija koje je držalo 70 tutora.

Iz BiH Futures Foundation su za Radio Kamelon rekli koje je njihovo najveće postignuće:

“Jedan od najvećih postignuća u 2020. godini jeste pokretanje jedinstvenog i prvog online programa. Kada su mnoge škole i univerziteti prestali sa radom i kada su se brojni profesori i nastavnici našli pod velikim izazovom, a mnogi od njih su po prvi put morali održavati online nastavu, tada smo mi, grupa volontera iz različitih oblasti pokrenuli jedan ovakav program. BH Futures Foundation je također u protekloj godini održala mnogo online predavanja i seminara te primila u svoje okvire preko 100 novih mladih lica koja su gladna za uspjehom i dokazivanjem te se fondacija tako proširila i upravo taj njen konstantan rast predstavlja njen uspjeh.”

BH Futures Foundation je kandidat Totalno pozitivne ličnosti godine u kategoriji Obrazovanje.

Za BH Futures Foundation možete glasati OVDJE.

Više o BH Futures Foundation možete pročitati dalje u tekstu:

BH Fondacija budućnosti radi na transformaciji Bosne I Hercegovine u prosperitetnu naciju koja je spremna odgovoriti na izazove 21. vijeka. Nastoje to uraditi osnaživanjem mladih kroz obrazovanje, tehnologiju I liderstvo. BHFF formira novu generaciju onih koji će praviti promjene. BHFF osnažuje mlade kroz obrazovanje, tehnologiju I liderstvo.

Kroz Tutoring program osnovan 2020 sa početkom pandemije, pomogli su više od 450 studenata sa više od 10 000 tutoring lekcija koje je držalo 70 tutora. Pored obrazovanja studenata, obrazuju I predavače putem kursa ‘’Lideri Online Nastave’’ u kojem je učestvovalo više od 6000 učesnika iz svih država regije.

Cilj BHFF je do 2030-e izgraditi svoju zajednicu od 10 000 mladih okupljenih oko Fondacije a koji utiču na promjene u BH društvu.