SportSvijet

Đoković tuži Australiju i traži veliki novac

Računao da bi osvojio prvi Grand Slam sezone










Srbijanski teniser Novak Đoković planira tužiti vlasti u Australiji zbog lošeg tretmana tokom 11 dana, koliko je proveo u ovoj zemlji ostavši na kraju bez vize.

Đoković je već deportovan 16. januara, ali priča još uvijek nije dobila konačan rasplet. Naime, srbijanski teniser ima u planu odgovoriti australskim vlastima i planira podnijeti tužbu.Kako prenose australski mediji, Đoković potražuje 4,3 miliona australskih dolara zbog lošeg tretmana tokom ovogodišnjeg boravka u Melbourneu, gdje je trebao igrati Australian Open.

Srbijanski teniser je dva puta izlazio na sud, prvi put lokalni u Victoriji, a onda i na Federalni sud Australije, što košta 500.000 dolara. Međutim, Đoković je krenuo u “kontranapad”.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Đoković u tužbu uključio 3,1 milion dolara, koliko je nagrada za osvajanje Australian Opena, jer računa da mu je oduzeta sjajna šansa da dođe do 21. Grand Slam turnira.

“Poznato je da Đoković i njegova porodica osjećaju da je užasno tretiran u karantinskom hotelu u Melbourneu i da su ga tamo držali kao zatvorenika”, rekao je izvor blizak Novakovom agentu Edouardu Artladiju, prenosi novozelandski Herald.

U međuvremenu, Federalni sud Australije je u službenom dokumentu objavio detaljno obrazloženje, zbog čega je Đoković deportovan.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button