RK Sloboda – Osvajači kupa BiH

PROFIL KANDIDATA:

RUKOMETNI KLUB SLOBODA TUZLA

KATEGORIJA: SPORT

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja Rukometni klub Sloboda. Rukometni klub Sloboda je okosnica razvoja rukometnog sporta u Bosni i Hercegovini i iznjedrio je veliki broj rukometaša te preko 20 reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Rukometni klub Sloboda danas se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Za RK Sloboda možete glasati OVDJE.

Iz RK Sloboda su nam rekli koje je njihovo najveće postignuće u protekloj godini:

“Najveće postignuće u 2020. godini je osvajanje kupa BiH. Doprinosi još više tome što je urađeno u dvije godine od kako smo mi preuzeli RK Sloboda, a to je prvi trofej od 1996. godine. Ušli smo i knjigu koja je izdata skoro, “100 godina Slobode”.”

RK Sloboda je kandidat Totalno pozitivne ličnosti godine za kategoriju Sport.

Za RK Sloboda možete glasati OVDJE.

Više o RK Sloboda možete pročitati dalje u tekstu:

Rukometni klub Sloboda je osnovan 1959. godine, već u sezoni 1960/1961. rukometaši Slobode postaju prvaci BiH, a na kvalifikacionom turniru za popunjavanje saveznog ranga zauzimaju drugo mjesto.

U sezoni 1980/1981. Fabrika soli postaje generalni sponzor kluba pa on dobiva i danas poznati naziv Sloboda Solana. U sezoni 1994/95. rukometaši Slobode osvajaju duplu krunu i ostvaruju najveći uspjeh kluba – postaju prvaci BiH i osvajači Kupa BiH.

Rukometni klub Sloboda je okosnica razvoja rukometnog sporta u Bosni i Hercegovini i iznjedrio je veliki broj rukometaša te preko 20 reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Rukometni klub Sloboda danas se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Pred početak drugog dijela sezone u RK Sloboda su kao ciljeve istaklu izlazak u Evropu i što bolji plasman u Premijer ligi BiH.