BiH

Preko 100 državljana BiH se nalazi na Interpolovim crvenim potjernicama

Nekoliko novih imena iz BiH našlo se u proteklih nekoliko mjeseci na crvenim potjernicama Interpola, na čijeoj web stranici su dostupni podaci, odnosno fotografije ukupno 101 državljanina BiH.

Na spisku su i građani BiH za kojim godinama tragaju pravosudne i policijske agencije u BiH, ali i inostranstvu.

Odnedavno im se pridružila i Sandra Kahrić (38), rođena u Bosanskoj Gradišci, koju, između ostalog, terete za krađu, prevaru i druga krivična djela.

U tekstu se podsjeća da se nedavno oglasio njen suprug koji tvrdi da je njen identitet ukraden te dodao da njegova porodica ima velike probleme zbog potjernice koja je izdata.

Prema zahtjevu pravosudnih organa BiH, odnedavno je crvena Interpolova potjernica raspisana i za Adisom Velićem (28) iz Velike Kladuše, za kojim se, prema dostupnim informacijama, traga zbog izdržavanja kazne zatvora od 10 mjeseci zbog teškog krivničkog djela protiv sigurnosti saobraćaja.

Prije nekoliko mjeseci Interpol je objavio crvenu potjernicu za državljaninom BiH Petrom Dabićem (48), rođenim u Prijedoru, a koji se potražuje zbog iskorištavanja djece za pornografiju.

Na crvenim potjernicma je ukupno pet žena iz BiH, među kojima i Slobodanka Tošić (34), bivša mis fotogeničnosti, koja je pobjegla nakon što je pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog učešća u kriminalnoj grupi Darka Eleza i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale.

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button