BiH

Željko Komšić: Ako se danas u Mostaru ne dese promjene, džaba smo krečiliČlan Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je svečanoj ceremoniji povodom obilježavanja 44. godišnjice Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, a tu priliku je iskoristio da prokomentariše izbor gradonačelnika ovog grada, koji će se održati danas u Gradskoj vijećnici.

Kazao je da je očekivao ovakav epilog nakon niza nepravilnosti i ponovnog brojanja glasova poslije izbora održanih u decembru prošle godine.

“Vidio se omjer političkih snaga i moglo se očekivati da će se stvari upravo ovako odvijati. Mostar je imao priliku da izabere promjenu i bit će u naredna dva kruga glasanja još prilika da se neke stvari drugačije postave”, kazao je Željko Komšić.

Međutim, kaže da, na osnovu iskustva, nije optimista da će politički akteri biti dovoljno mudri.

“Ipak želim da vjerujem da će zaista doći do promjene na čelu Mostara. Kako će se ko postaviti u toj političkoj partiji šaha, vidjet ćemo. Zna se gdje ja stojim kada je riječ o preferiranom izboru. Volio bih da na kraju ovog dana rezultat svega onoga što se dešavala na izborima u Mostaru bude promjena, ako ne bude promjene, ispast će da smo džaba krečili”, zaključio je Komšić.

Podsjećamo, gradski vijećnici će danas u 15:30 sati birati gradonačelnika Mostara između Marija Kordića (HDZ) i Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar).

Izvor: Klix.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button