Totalno pozitivna ličnost godine

STEM Akademija osvajač dva prva i dva druga mjesta na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi

PROFIL KANDIDATA:

STEM AKADEMIJA

Možda će Vas zanimati i:

KATEKORIJA: OBRAZOVANJE

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja STEM Akademiju. U budućnosti će djeca zarađivati tako da kreiraju  software i uređaje, a to će moći samo ako su potkovani odgovarajućim znanjima iz domene savremene digitalne tehnologije. U čitavom svijetu postalo je uobičajeno takve kompetencije nazvati „STEM znanjima“, gdje ova kratica dolazi od Science, Technology, Engineering & Mathematics, odnosno nauka, tehnologija, inženjerstvo I matematika. Stoga donosimo STEM revoluciju pod sloganom „JA raSTEM“ I obrazujemo NOVU DJECU ZA DIGITALNO DOBA! Za STEM Akademiju možete glasati OVDJE.

Iz STEM Akademije su nam rekli koje je njihovo najveće postignuće u protekloj godini:

“U protekloj godini STEM Akademija je imala nekoliko značajnih dostignuća od kojih bi izdvojila osvajanje dva prva i dva druga mjesta na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi WRO 2020, nacionalno BiH takmičenje. Naša četiri tima su osvojila dva prva i dva druga mjesta u kategoriji elementary junior. Zatim promocija pete i šeste generacije STEM polaznika koji su završili svoj sedmomjesečni ciklus obrazovanja. Njih je ukupno 74 promovirano prošle godine. Ljetna STEM Akademija kao naš novi prateći program stardandnom programu STEM Akademije je uvede prošle godine gdje smo iskombinovali STEM obrazovanje sa aktivnostima vani i koji su djeci, posebno u periodu pandemije jako nedostajali pa smo imali uključenu i školu jahanja, golfa i adrenalinski park sa STEM aktivnostima. Ono što je za nas također značajno je da smo upisali novih 83. djece u sedmu generaciju STEM Akademije koji su svoje školovanje počeli u oktobru prošle godine.”

STEM Akademija je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine za kategoriju Obrazovanje.

Za STEM Akademiju možete glasati OVDJE.

Više o STEM Akademiji možete pročitati dalje u tekstu:

Smatra se da će u vrlo bliskoj budućnosti nestati potreba za svim rutiniranim zanimanjima koja ne podrazumijevaju ozbiljniju kreativnost radnika. Software će uspješnije voditi parnicu u sudnici od školovanog advokata, roboti će uspješnije obavljati medicinske tretmane od hirurga, ystem n e će nas sigurnije voziti bez vozača nego s njim, a pritom će sve to obavljati jeftinije. U budućnosti će naša djeca zarađivati tako da kreiraju takav software I takve uređaje, a to će moći samo ako su potkovani odgovarajućim znanjima iz domene savremene digitalne tehnologije.

U čitavom svijetu postalo je uobičajeno takve kompetencije nazvati „STEM znanjima“, gdje ova kratica dolazi od Science, Technology, Engineering & Mathematics, odnosno nauka, tehnologija, inženjerstvo I matematika. Neosporno je da taj tip znanja zaista moramo djeci I mladima osigurati sami, u vlastitom angažmanu, jer kroz ystem n obrazovni ystem ga ne dobijaju na zadovoljavajućem I aktuelnom nivou niti u dovoljnom obimu.

Stoga donosimo STEM revoluciju pod sloganom „JA raSTEM“ I obrazujemo NOVU DJECU ZA DIGITALNO DOBA! Kreirali smo STEM akademiju za djecu I mlade uzrasta 6-18 godina usmjerenu na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracije, komunikacijskih, prezentacijskih I dizajnerskih vještina.

Naša STEM djeca I mladi u okviru STEM KIDS ACADEMY I STEM TEENS ACADEMY programa uče se logici, istraživanju I promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka I videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj I odgovornoj digitalnoj komunikaciji I kolaboraciji, kroz samostalan I timski rad.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro