BiH

Poljoprivrednici “prijete” blokadom bh. granica


Kako poručuju poljoprivrednici, zaštita domaće proizvodnje treba biti prioritet svake državne institucije, dok je na jučerašnjem glasanju “očito prevagnuo pritisak uvoznih lobija”.

“Razočarani smo pogotovo činjenicom što je odluka odbijena glasovima ministara iz reda bošnjačkog naroda, i to Bisere Turković, Selme Cikotića i Sifeta Podžića koji se u svojim izjavama redovno predstavljaju kao najveći zaštitnici Bosne i Hercegovine. Njihovo jučerašnje glasanje dokaz je da su im interesi pojedinaca važniji od interesa ujedinjenih poljoprivrednika iz oba bh. entiteta”, poručili su iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Poljoprivrednici najavljuju da će narednih dana održati vanredni sastanak udruženja poljoprivrednika iz cijele BiH na kojem će donijeti odluku o njihovim daljnjim koracima.

“Kao što smo već najavili, ukoliko do 25. februara naši zahtjevi ne budu usvojeni, doći će do blokade graničnih prijelaza, a razmotrit ćemo i proteste ispred zgrade Vijeća ministara”, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Izvor: klix.ba

windows 10 pro satın al



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button