Mevludin Šabić, trener škole rukometa za djevojčice Gračanica: Naša pobjeda je naše okupljanje

- in Rukomet, Sport
mevludin šabić

Mevludin Šabić je sredinom prošle godine odlučio da osnuje rukometnu školu za djevojčice.

Ono što ovu školu prvenstveno izdvaja i čini je specifičnom u odnosu na slične škole koje u fokus stavljaju rad sa djecom u sportskim disciplinama jeste to da je ova škola besplatna i da je pokrenuta prvenstveno iz ljubavi prema rukometu.

Mevludin Šabić, trener koji je došao na ideju da osnuje ovu školu gdje će djeca Gračanice moći da na zdrav način provode dio svog vremena, ispričao nam je mnogo zanimljivih pojedinosti kada je u pitanju škola rukometa za djevojčice:

“U Gračanici je situacija takva da djevojčice osnovnoškolskog uzrasta imaju vrlo malo opcija da se bave sportom. Pošto sam dugogodišnji rukometaš, a bio sam i sudija, došao sam na ideju da pokrenemo školu rukometa i evo osam mjeseci poslije toga prerasli smo u nešto zaista lijepo i pozitivno.”

Šabić je također rekao da su jedinstveni i po tome što ne prave nikakvu razliku kada je u pitanju dob djevojčica, tako da imaju u školi i nekoliko djevojčica predškolskog uzrasta, a kada je u pitanju prvenstveni cilj škole rukometa za djevojčice, trener Šabić je istakao sljedeće:

“Posljednje što nas zanima je rezultat. Naš slogan je Naša pobjeda je naše okupljanje. Želimo i hoćemo da naš rezultat bude broj djevojčica, zadovoljstvo njih i njihovih roditelja i želja što većeg broja djevojčica da nam se priključe.”

Trener Šabić, kao neko ko zagovara besplatan sport, nesumnjivo uživa u radu sa mladim gračaničkim rukometašicama i svakako da je pred svima njima još mnogo godina sportskog druženja.

Svi koji pokazuju zainteresovanost za ovu rukometnu školu prijaviti se mogu na stranici Škola rukometa za djevojčice.