KulturaTuzla

BKC TK: U februarskom programu dvije izložbe i dvije promocije knjiga
Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u februaru će prirediti dvije izložbe i dvije promocije knjiga.

Februarski program otvorit će Izložba fotrografija 4. Izbora najbolje sportske fotografije BiH „Tomislav Trojak,“ na kojoj će biti predstavljeno 50 fotografija nastalih na sportskim borilištima širom Bosne i Hercegovine.

Proglašenje pobjednika Izbora najbolje sportske fotografije BiH je 12. februara/veljače u 18 sati u Velikoj galeriji Bosanskog kulturnog centra TK, gdje će izložba biti postavljena do otvaranja “Izložbe savremene fotografije,” koju organizuje Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH, a čije je otvaranje zakazano za 19. februar/veljaču.

Prva od više dogovorenih promocija knjiga u 2021. godini je promocija bh. izdanja knjige njemačkog historičara i bankara Benedikta Koehlera, “Rani islam i početak kapitalizma,” koju je preveo i priredio Resul Mehmedović, publicista i prevodilac nekoliko knjiga iz oblasti ekonomije i historije islamske kulture i civilizacije. Promocija ove knjige održat će se u Plavoj Sali BKC TK-a 18. februara/veljače sa početkom u 18 sati.

Promocija knjige poezije “Zaleđeni uzdah,” profesorice Amre Mujezinović iz Živinica, zatvara februarski program događaja u tuzlanskom BKC-u, a zakazana je za 26. februar/veljače, također u Plavoj sali.

Više o događajima, koji će biti organizovani u skladu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama koje se odnose na zatvoreni prostor, posjetitelji će moći saznati u blagovremenim najavama svakog od četiri februarska događaja na web stranici i stranicama/profilima koje BKC TK koristi na društvenim mrežama.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button