Sport

Divljački ispad u Akapulku Zvereva skupo koštao










Treći teniser svijeta Nijemac Alexander Zverev, koji je izbačen s turnira u Akapulku nakon što je reketom više puta udario u sudijsku stolicu za vrijeme meča parova, kažnjen je sa 40.000 dolara od strane ATP-a.

Njemačkom teniseru, osvajaču zlatne olimpijske medalje u Tokiju prošle godine, oduzet je i dobitak u s turnira u Meksiku u ukupnom iznosu od 31.570 dolara (28.160 eura) kao i bodovi stečeni za pojedinačni poredak i poredak u parovima.

– Ovo predstavlja maksimalnu kaznu za svaki prekršaj – obrazložio je svoju odluku ATP, dodajući da će se “naknadna revizija” provesti “u skladu s pravilima” tura.

Zverev je “molio za oprost” nakon poraza u paru u utorak. U objavi na svom Instagram profilu je napisao da se “privatno izvinio glavnom sudiji” Alessandru Germaniju nakon svog “neprihvatljivog” ispada.

Nakon što su njega i Brazilca Marsela Mela (Marcelo) u parovima porazili Britanac Lloyd Glasspool i Finac Harri Heliövaare sa 6-2, 4-6, 10-6, Zverev je tri puta udario u sudijsku stolicu, sjedao i potom ustao kako bi uvrijedio službenu osobu i zadnji put udario reketom.

Nakon tog ispada isključen je s turnira u Akapulku u pojedinačnoj konkurenciji te stoga nije mogao igrati meč drugog kola u srijedu protiv svog sunarodnjaka Petera Gojovčika (Gojowczyk), prenosi Hina.



Izvor
Avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button