Totalno pozitivna ličnost godine

Kompanija koja podržava mjere smanjenja aerozagađenja – Lafat Komerc

PROFIL KANDIDATA:

LAFAT KOMERC

KATEGORIJA: BIZNIS I INDUSTRIJA

MJESTO: KALESIJA

Totalno pozitivna ličnost godine vam predstavlja Lafat Komerc. Lafat Komerc je u 2020. godini podržao mjere smanjenja aerozagađenja koje Grad Tuzla sprovodi. Ponudio je subvencije u ukupnom iznosu od 1 milion KM. Lafat Komerc, kao društveno odgovorna kompanija, podržava borbu za čist zrak u Tuzli i svjesni su  da svi moramo zajedno graditi bolje okruženje za život. Ujedno su i jedina kompanija koja je podržala ovaj projekat konkretnom akcijom i obavezom da ispoštuju sve ono što su i najavili. Za Lafat Komerc možete glasati OVDJE.

Iz Lafat Komerca su nam rekli koje je njihovo najveće postignuće u protekloj godini:

“Što se tiče 2020. godine možemo reći da nam je najveće postignuće povećanje prihoda unatoč ovoj globalnoj pandemiji. Bilježimo pozitivan trend rasta od nekih 20 posto. Pri tome smo zadržali sva radna mjesta. Nastavili smo poslovati normalno i uspješno. Smatramo da je to najveće postignuće u današnjem vremenu.”

Lafat Komerc je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine za kategoriju Biznis i industrija.

Za Lafat Komerc možete glasati OVDJE.

Više o Lafat Komercu možete pročitati dalje u tekstu: 

Firma LAFAT KOMERC d.o.o. nastala je davne 1977 godine u Zvorniku, tada pod imenom “Limarija Lović”, a svoj današnji naziv nosi od 1997 godine, kada je u Kalesiji ponovo pokrenuta proizvodnja. Već 40 godina Lafat Komerc doo se bavi preradom i obradom lima, proizvodnjom metalnih proizvoda, te danas važi za vodećeg prerađivača lima na području BiH i regiona. Lafat Komerc doo trenutno zapošljava preko 320 radnika, a ukupna površina fabrike je na oko 66.000 m2, od čega su oko 17.000 m2 skladišni i proizvodni prostori.

Kompanija je podijeljena na nekoliko organizacionih jedinica, koje su međusobno neovisne, i to:
1. Proizvodnja metalnih ormara i dimovodnog programa, po čemu je Lafat Komerc prepoznatljiv na tržištu, a tu spadaju ormari za grijanje, elektro-razvodni ormari, hidrantski ormari, garderobni ormari, PTT ormari, dimne cijevi i koljena itd.
2. Proizvodnja alternativnih izvora energije, odnosno kolovi i kamini na pelet, kotlovi na čvrsto gorivo, pod Domaćim brand-om LAFAT, što je jedan od najrazvijenijih i najvažnijih segmenata proizvodnog pogona Lafat Komerc-a
3. Maloprodajni objekti za prodaju i distribuciju vlastite opreme za grijanje, elektro-instalacije i vodo-instalacije. U prodaji osim naših proizvoda mogu se naći i robe vodećih svjetskih proizvođača.
4. Proizvodnja alternativnih izvora energije, odnosno kolovi i kamini na pelet, kotlovi na čvrsto gorivo, pod Domaćim brand-om LAFAT, što je jedan od najrazvijenijih i najvažnijih segmenata proizvodnog pogona Lafat Komerc-a.

LAFAT je postao prepoznatljiv brand u alternativnim izvorima topline i za vrlo kratak vremenski preiod izdvojio na tržištu kao kvalitetan i pouzdan proizvod. Kotlovi LAFAT su sastavljeni od kotlovskog lima debljine od 5-8 mm, ovisno od snage i konstrukcije, a sječeni su najsavremenijom lasersko metedom i na kraju zavareni od strane vrhunskih zavarivača.
Bitno je naglasiti da Lafat Komerc posjeduje sve certifikate o manuelnom zavarivanju kotlova, CE znak-a o kvaliteti proizvoda, a uskoro i ISO standard koji je u završnoj fazi. Sve faze proizvodnje, kao i svi dijelovi kotlova se proizvode isključivo u vlastitoj proizvodnji, pa možemo slobodno reći da se radi o 100% bosanskom proizvodu.

LAFAT KOMERC d.o.o. u partnerstvu sa svojim međunarodnim distributerima izvozi svoje proizvode u zemlje regiona istovremeno se svakodnevno razvija širenjem tržišta i usvajanjem novih proizvoda i tehnologija i kao takav izrasta u kvalitetnog i pouzdanog proizvođača i partnera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button