BiH

SIPA izvršila pretrese na četiri lokacije
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (26.1.2021. godine) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Skuter 2” koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210a. istog zakona „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija „Skuter 2“ realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Izvor: Fokus.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button