Tuzlanski kanton

Načelnik potpisao ugovore vrijedne 251.620 KM













Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore sa Jasminom Džaferovićem predstavnikom firme „Džale iskop“, Zekerijahom Brkićem predstavnikom firme „Terakop“ iz Živinica i Avdulahom Hadžićem predstavnikom firmi „Kuw-ing“ i „Papilon“, a riječ je o asfaltiranju lokalnih puteva na području naše općine.

Prema ugovorima firma Džale iskop radit će devet lotova, odnosno asfaltnih puteva a riječ je o putu od trafoa u Gornjim Sakićima MZ Kikači, Pustopolje u MZ Dubnica, Jaubovića Brdo u MZ Sarači-Lipovice, Zlatovo-Begova Bašča u MZ Dubnica, Babina Luka stari put za Hrasno u MZ Kikači i put Mejtef u MZ Hrasno Donje.

Firma Terakop iz Živinica radit će put u Šehićima u MZ Rainci Gornji, put Jelasi u MZ Miljanovci i Dragutinovići u MZ Gojčin Jelovo Brdo.

Grupa ponuđača „Kuw-ing“ i „Papilon“ radit će put Kikači mezarje Zmajevac i autobusko stajalište i raskršće za mjesnu džamiju u Kikačima.

Ovo je drugi put da potpisujemo ugovore za asfaltiranje lokalnih puteva po principu „marka na marku“ i drago mi je da postoji interes građana da se što više putnih pravaca uradi. Mi kao općina smo servis građanima i uvijek ćemo podržavati njihove zahtjeve. Ove godine za asfaltiranje lokalnih puteva izdvojili smo preko 750.000 KM, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao i izvođače radova da što prije uđu u posao i da iskoriste lijepo vrijeme kako bi asfaltiranje bilo završeno prije snijega i kiša.

Prvenstveno govorim u svoje ime, a mislim da će se i ostali izvođači radova složiti kada kažem da smo zadovoljni  saradnjom sa Općinom Kalesija i mišljenja sam da su i građani zadovoljni našim poslom koji uradimo. Mi smo putem tendera dobili šest lokacija i pokušaćemo u narednim danima da uđemo u posao i da sve uradimo onako kako predviđa
ugovor, istakao je direktor firme „Džale iskop“ Jasmin Džaferović.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button