Kevin Costner tuži poslovnog partnera i traži 15 miliona dolara

- in U fokusu
kostner

Glumac Kevin Kostner (Costner) tužio je Džima Vilsona (Jim Wilson), s kojim je dugi niz godina sarađivao za prevaru i nepravedno bogaćenje.

Kostner nedavno je odlučio zatvoriti firmu “Good Ones Production”, no njegov bivši poslovni partner Vilson još uvijek ima dionice u njoj i ne želi ih vratiti glumcu. Slavni glumac bio je prisiljen tužiti svog partnera za 15 miliona dolara.

Tužio ga je za kršenje fiducijarne dužnosti, prevaru, pretvorbu i nepravedno bogaćenje. Kostner i Vilson ne sarađuju već više od 12 godina.

Vilson nije bio zainteresovan za produciranje projekata, niti je želio imati poslovne veze s Kostnerom, no svejedno navodno nije želio potpisati dokument o gašenju firme bez naknade u obliku pola miliona dolara u dionicama. Također je navodno imao vrlo ružne riječi za svog bivšeg poslovnog partnera kojem je pomogao 1983. da dobije prvu ulogu u filmu “Stacy’s Knights”. Njih dvojica su sarađivali na nizu filmova poput “Tjelohranitelja”, “Poštara” i “Plesa s vukovima” za koji su obojica dobili Oskara.

Kostner trenutno glumi u seriji “Yellowstone”, a može se vidjeti i u filmu “Let Him Go”.

Izvor: Avaz.ba