SvijetU fokusu

YouTube suspendovao kanal Donalda Trumpa na “najmanje” sedam danaYouTube je u utorak objavio da će suspendovati kanal predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa na najmanje sedam dana.

Sadržaj s Trumpovog kanala uklonjen je u utorak zbog kršenja YouTubeovih pravila i zbog zabrinutosti da će poticati na nasilje, istaknuto je iz ove firme u izjavi za The Post.

Tehnički div dodao je da će također onemogućiti komentare ispod videozapisa na svom kanalu.

“Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje, uklonili smo novi sadržaj prenesen na kanal Donald J. Trump i izdali opomenu zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja”, rekla je glasnogovornica YouTubea u izjavi za The Post.

“Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom, kanalu je sada onemogućen prijenos novih videozapisa ili prijenosa uživo na najmanje sedam dana – što se može produžiti”, nastavlja se u priopćenju.

YouTube nije pojasnio koji videozapis krši njegova pravila.

Iz ove firme su kazali kako su izdali jednu opomenu protiv Trumpovog kanala. Druga bi rezultirala dvosedmičnom suspenzijom, a treća bi značila da će kanal biti ukinut.

Ovaj potez iz YouTubea dolazi nakon što je Twitter trajno zabranio Trumpov osobni račun u petak usred nasilne pobune na Capitol Hillu.

Facebook i Instagram također su blokirali predsjednika Amerike, odnosno neće moći objavljivati na ovim društvenim mrežama najmanje dvije sedmice.

Izvor: n1Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button