Preporučujemo

Poziv medijima na završnu press konferenciju građanske inicijative “Izbori se za ravnopravnost”










NVO Radio Kameleon – Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije Vas poziva na završnu press konferenciju građanske inicijative ”Izbori se za ravnopravnost” koja će se održati 03. septembra u Hotelu Holiday u Sarajevu sa početkom u 11:00h. 

Na press konferenciji će biti predstavljeni rezultati i zaključci inicijative koja se u proteklih 8 mjeseci sprovodila širom Bosne i Hercegovine.

Glavna aktivnost inicijative bila je prikupljanje potpisa peticiji za ravnopravnost spolova te je u konačnici više od 70 000 građana i građanki potpisalo istu tražeći time punu implementaciju već postojećeg Zakona o ravnopravnosti  spolova u Bosni i Hercegovini.

O građanskoj inicijativi i rezultatima govorit će:

– Edina Selesković – projekt menadžerica
– Klelija Balta – expertica iz oblasti rodne ravnopravnosti
– Danijel Petrović –volonter na projektu
– Alma Mirvić – koordinatorica zajedničkog regionalnog projekta UN-a “Dijalog za budućnost”
– Azra Delmanović – projekt koordinatorica

Zaključci, rezultati i konkretni prijedlozi za uvrštavanje načela rodne ravnopravnosti dostavljeni su na adrese političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, njihovi predstavnici su dobili poziv na press konferenciju, a više 70 000 građana i građanki Bosne i Hercegovini čeka njihov odgovor.

Građanska inicijativa ”IZBORI se za RAVNOPRAVNOST” sprovodi se u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji  implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti našu oficijelnu web stranicu www.izborise.com, kontaktirati nas putem maila ravnopravnost@izborise.com ili telefonski na 062/600-096.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button