Sport

Brozović potpisao historijski ugovor za hrvatski nogomet i pridružio se Ronaldovom Al Nassru







Sjajni hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović zvanično je napustio i Inter i potpisao za saudijski Al Nassr, potvrdili su klubovi na svojim stranicama.

Saga oko transfera Marcela Brozovića u Saudijsku Arabiju je konačno gotova, a bogati Al Nassr upravo je predstavio hrvatskog veznjaka koji stiže iz Italije.

Možda će Vas zanimati i:

Ovaj 30-godišnji veznjak, koji je ostavio dubok trag u Interu, nakon osam godina napustio je stadion Giuseppe Meazzu i odlučio preseliti u Saudijsku Arabiju i to u klub u kojem igra Cristiano Ronaldo.

Najveći problem u pregovorima predstavljalo je obeštećenje za Hrvata, a na kraju su se klubovi dogovorili da Interu bude isplaćeno 18 miliona eura.

Brozović je jučer odradio ljekarske preglede i kompletirao dokumentaciju u Parizu. Pregovori su u nekoliko navrata došli do zastoja, no na kraju se sve kompletiralo onako kako su sve strane i željele.

Ovaj hrvatski nogometaš u Al Nassru će zarađivati 28 miliona eura godišnje, što je rekord za jednog igrača iz svoje zemlje. Potpisao je trogodišnji ugovor.

Uskoro se očekuje njegov dolazak u Rijad gdje će biti upriličeno i predstavljanje. Na zvaničnim profilima Al Nassra predstavljen je riječima: “Mi smo željeli njega, on je želio nas”.



Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button