BiH

Privremeno zabranjen rad za 12 ugostiteljskih objekata u RS-u
Zbog kršenja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspekcijski organi Republike Srpske su protekle sedmice u okviru pojačanog nadzora za vrijeme praznika, uključujući i dane vikenda, subjektima izrekli kazne u iznosu od 80.000 KM, dok je za 12 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera privremene zabrane rada.

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 3.230 inspekcijskih kontrola i u 60 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena utvrđenog zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i veći broj lica koja za jednim stolom, suprotno preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a.

“Za potrebe vršenja pojačanog nadzora u novogodišnjoj noći i u toku proteklog vikenda, Inspektorat RS formirao je 130 timova koji su radili u smjenama, a u punom kapacitetu angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, podršku inspektorima na terenu pružali i pripadnici policije, što je inspektorima omogućilo nesmetano vršenje službenih radnji.

U okviru provođenja preventivnih mjera zaštite od epidemije, do sada je izvršeno preko 33.300 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 496.000 KM, dok je za 48 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Nadležni kontrolni organi će i u narednim danima nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu. Pozivamo privredne subjekte i građane da i dalje ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Izvor: Ba.n1info.comKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button