BiznisSvijet

Apple radi na svom automobilu koji će debitovati 2021. godine
Apple je dobio dozvolu za testiranje autonomnog automobila na javnim cestama u Californiji još 2017. godine, a to je bio ogroman korak naprijed za kompaniju i njeno samovozeće vozilo. Međutim, dvije godine kasnije je kompanija isključila oko 200 ljudi iz ovog projekta zbog čega se sumnjalo u budućnost plana, no ispostavilo se da Apple ne samo da još uvijek radi na automobilu nego i da je dvije godine ispred originalnog plana.

Možda će Vas zanimati i:

Brojni dobavljači dijelova s Tajvana se pripremaju za proizvodnju Appleovog automobila. Radi se o kompanijama kao što su Heda, BizLink-KY, Heqin i Tomita, koje proizvode komponente za dostavu tokom prva dva kvartala 2021. godine. Konačni proizvod, odnosno Appleov samovozeći automobil, debitovat će u septembru naredne godine.

Novi izvještaj se kosi s prethodnim u kojima se navodilo da je Apple tek u ranoj fazi pregovora s dobavljačima komponenti potrebnih za autonomnim automobil.

U kojoj tačno fazi je razvoj projekta, zasad nije poznato, ali se prema posljednjim informacijama čini da je razvoj pri samom kraju.

Izvor: Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button