Svijet

Obamina knjiga “Obećana zemlja” za mjesec dana prodata u više od tri miliona primjeraka

Knjiga bivšeg Američkog predsjednika Obame “Obećana zemlja” za mjesec dana dostigla je tiraž prodatih primjeraka od preko tri miliona.

Izdavačka kuća “Crown” ističe da je dosada prodato 3,3 miliona primjeraka Obećane zemlje u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Obećana zemlja je prvo od dvotomnog izdanja koje je Obama uradio, a u ovom dijelu se u osnovi raspravlja o Obaminom izboru za predsjednika SAD-a 2008. godine i samom njegovom mandatu. Kada je u pitanju izlazak drugog dijela knjige, datum je još uvijek nepoznat.

Barrack Obama je također napisao i dva naslova prije nego što je postao predsjednik. Riječ je o knjigama “Snovi moga oca” i “Drskost nade” koje su također prodate u prekomilionskom tiražu.

Obamina supruga Michelle Obama autorica je knjige “Postajanje” koja također bilježi dobru prodaju od 2018. godine kada je objavljena.

Kada je u pitanju “Obećana zemlja,” za pretpostaviti je da će ona, uzimajući u obzir dosadašnju čitalačku potražnju, biti jedan od najprodavanijih memoara kada su u pitanju predsjednici modernog doba. Poređenja radi, knjiga “Moj život” Billa Clintona i “Poeni odlučivanja” Georgea W. Busha dostigle su tiraže od 3,5 do četiri miliona prodatih primjeraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button