Super vodič - Gdje izaćiTuzla

Evo zašto MORATE posjetiti “Grad na zrnu soli”










Grad Tuzla ima jedina slana jezera u Evropi i jedina slana jezera na svijetu, koja su kupalište i plaža u centru grada. Panonska slana jezera u Tuzli, dobitnik su 2. nagrade UN – Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Voda slanih laguna savršeno je čista i ljekovita. Tuzlanska plaža je iznad standarada Plave zastave.

Dođite u Tuzlu i saznajte, zašto je plažu u centru grada od 2003. godine, posjetilo preko četiri milona posjetilaca. Tu ćete, osim uobičajenih sadržaja vidjeti i najveći, sojenički, neolitski arheološki park na jugu Evrope, geološki muzej… Slana jezera su pješačkim mostom povezana sa historijskom jezgrom, koju krase kulturnohistorijski i turistički trgovi, lijepo uređene ulice i parkovi, sve sa bogatim ugostiteljskim i zabavnim sadržajima.

Kulturni i zabavni programi, kao i gastronomska ponuda naših restorana, večernje sate će vam učiniti nezaboravnim. U Tuzli ćete se osjećati dobro i sigurno, odakle god da dolazite, jer Tuzla je najmultikulturalniji grad u Bosni i Hercegovini, grad trijumfa snage jedinstva različitosti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button