U fokusu

Tegeltija: VSTV je kompromitovana, sa dva osjećaja odlazim sa čela ove institucije

Tegeltija je na sjednici ponovo pozvao Gorana Nezirovića da podnese ostavku budući da je, kako je kazao, učestvovao u svim aktivnostima koje su dovele do toga da on podnese ostavku.

“Odluke se donose na bazi pritiska koji dolazi izvan ove institucije… Pravni sistem mora funkcionisati na pravnim osnovama. Bilo je ljudski da otkažem. Želim da vas pozdravim. Uzeću godišnji. Poslije nije bitno”, rekao je Tegeltija.

Napominje kako nije ranije podnio ostavku jer bi u protivnom bilo nemoguće održati današnju jednicu.

“Mandat potpredsjednika vezan je za mandat predsjednika. Ne bi mogla biti održana sjednica. Ja ću biti na prvoj tački. Očekujem da me obavijeste kad ću podnijeti ostavku”, istakao je.

Naveo je kako bi bilo pametno prije izbora novog rukovodstva sačekati izbor članova, ali da to nije nužno.

“Podnosim ostavku čim izađem, ako vi tako odlučite. To nije pametno. Najbolje bi bilo da to bude sutra ili prekosutra”, kazao je.
Prema njegovim riječima, postoji opcija kao nedefinisana zakonom.

“Zakon je precizirao da mandat prestaje davanjem ostavke Sekretarijatu. Ima ta opcija. Ja ću napustiti sjednicu, a vi ćete mene obavijestiti kad da podnesem ostavku.”

Poručio je da odlazi s dva osjećaja, “osjećaj nezadovoljstvo zbog društva u kojem živimo i osjećaj zadovoljstva zato što je isplivalo na vidjelo ono na šta je ukazivao.”

Izvor: Klix.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button