Grad Tuzla dodjeljuje mobilne kućice na korištenje

- in Tuzla
tuzla

Grad Tuzla, putem Turističke zajednice, dodjeljuje mobilne kućice na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

U Tuzli otvoren javni poziv za dodjelu na korištenje bez naknade dvadeset (20) mobilnih kućica u periodu od 21.12.2020.godine do 08.01.2021.godine, a u svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle u pravcu ublažavanja ekonomskih posljedica na poslovanje,izazvanih virusom Covid-19

Ovim Javnim pozivom prikupljaju se prijave registrovanih samostalnih djelatnosti u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva, a koji su definisani kao prioritetne razvojne oblasti prema važećim strateškim dokumentima Grada Tuzle, s ciljem ublažavanja negativnih posljedica epidemije koronavirusa (Covid-19) na rad i poslovanje.

Korištenje bez naknade  podrazumijeva da korisnici kućica neće snositi troškove zauzimanja javne površine, električne energije, čuvanja i osiguranja kućica i drugih troškova koji mogu nastati u vezi sa korištenjem kućica.

”Turistička zajednica je aplicirala za sredstva UNDP-a i dobila je naravno i podršku grada, na osnovu tog sporazuma turističke zajednice i Grada Tuzla i udruženja obrtnika grada naravno i gradske uprave realizuje se ovaj projekat i stavlja se na raspolaganje 20 mobilnih kućica koje će biti postavljene na trgu Slobode. Koristit će se u narednom periodu i to od 21.decembra pa sve do 8. januara 2021. godine” kaže za Radio Kameleon Slađana Jovičić.

”Javni poziv  trajat će do četvrtka do 16:00 sati i nakon toga komisija će odrediti naravno od prijavljenih aplikanata ko će imati priliku, ukoliko bude veći broj imat će onaj ko bude imao prednost po bodovima, a ako bude dovoljan broj tu će biti kriteriji, a kriteriji imaju u pravilniku postavljenom na stranici i također se mogu pregledati”, dodala je Jovičić.