LifestyleTuzla

Na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla udvostručeni kapaciteti medicinskog kiseonika

Povećanjem broja hospitaliziranih zbog pandemije COVID-19 odlučeno je da Klinika za plućne bolesti UKC Tuzla bude druga COVID bolnica.

Početkom novembra pacijenti su ušli u adaptirane prostorije ove klinike, a tome su prethodile opsežne pripreme u vidu rekonstrukcije prostora gdje su napravljene takozvane zelena i crvena zona, kao i međuprostori u kojima se vrši priprema za ulazak i izlazak iz crvene zone.

Možda će Vas zanimati i:

U skladu sa novonastalom situacijom javila se i potreba za dodatnim snabdijevanjem klinike medicinskim kiseonikom. Tokom jučerašnjeg dana postavljen je dodatni spremnik za medicinski kiseonik sa kapacitetom od šest tona, što predstavlja duplo veće kapacitete od postojećih.

Prethodno je izvršeno postavljanje novog dodatnog cjevovoda većeg protočnog kapaciteta i prečnika. Priključivanje i punjenje spremnika obavit će se u narednih sedam dana.

Postavljanjem dodatnog spremnika omogućeno je paralelno snabdijevanje medicinskim kiseonikom što znači da svaki hospitalizirani pacijent ima mogućnost dobijanja kiseoničke potpore iz centralnog spremnika za snabdijevanje kiseonikom.

Izvor: Tuzlanski.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button