Samir Mešić na ovogodišnjem BHing pričat će o dizajnu vještačkih pluća

- in BHING, BiH, U fokusu

Samir Mešić je Senior Konusultant u BI Consulting d.o.o. i partner firme Accelerant Consulting BV. Tokom 10 godina konsaltinga i 10 godina na različitim poslovnim upravljačkim pozicijama radio je na širokom rasponu zadataka u mnogo različitih djelatnosti.

U međunarodnom okruženju Holandija (11g), Katar(7g), Hrvatska(2g), Samir je stekao iskustvo u vise upravljačkih poslovnih ekspertiza, poput operativne izvrsnosti, sistema upravljanja preduzećem, upravljanja lancima nabave/dostave, upravljanja učinkom itd. U raznim poslovnim ulogama Samir je bio odgovoran za osmišljavanje i provođenje programa / projekata transformacije i unaprijedenja poslovanja.

Samir ima iskustvo u nekoliko industrija – između ostalog radio na programima restruktuiranja u firmama kao sto je Shell Royal Dutch PLC (11 godina), Purac Biochem (3g), Delft University of Technology (2g), Mlinar doo, Lily Travel DMC (3g), Standard Furniture Factory, MDG doo, Probus doo, Razvojna agencija Tešanj, s ciljem definisanja i implementacije poslovnog slučaja u smislu optimizacije troškova, rasta prihoda i smanjenja obrtnog kapitala. Samir ima veliko iskustvo s programima operativne izvrsnosti – angažmanima koji su bili usmjereni na revitalizaciju poduzeća i programima organizacijske učinkovitosti – osmišljenim kako bi integrisali organizacijske subjekte, razvili efikasne i efektivne načine rada i maksimalno iskoristile postojeće sinergije.

Samirova sposobnost da angažira uposlenike od radnika u proizvodnom procesu do članova upravnog odbora omogućava mu da formira tim koji podržava uspješnu primjenu provjerenih alata i procesa, sa održivom poboljšanjem poslovanja kao krajnjim i mjerljivim rezultatom.

Samir Mešić nam je rekao zašto je bitno da se BH Engineering Week održi baš ove godine:

“Važno je da se održi kao i svake godine da bi imali prije svega priliku da se upoznamo i da promovišemo mladim ljudima inžinjering bez obzira koje struke. Ne postoji inžinjer koji nema posla, tako da bi trebalo mlade motivisati, jer je to jedna vrlo interesantna disciplina”.

O čemu će pričati u svom predavanju, Samir Mešić nam je rekao:

“Pričat ću o dizajnu vještačkih pluća.  Da bi se mogli novi respiratori testirati, ili da bi se moglo medicinsko osoblje trenirati i probati nešto na novom respiratoru, da to ne bi radili na pacijentima onda se to radi na ovakvim simulatorima”.

Preliminarni program možete pogledati OVDJE i odabrati temu za koju mislite da je savršena vas.

Registraciju za ovogodišnji BH ENGINEERING WEEK možete izvršiti klikom OVDJE.

Više informacija možete pronaći na WEBFACEBOOK, INSTAGRAM i LINKEDIN stranici BH ENGINEERING WEEK-a.

Facebook Comments