SportZanimljivosti i zabava

NBA donijela historijsku odluku: Košarkašima dozvoljeno pušenje marihuaneNBA liga je dozvolila košarkašima da puše marihuanu, što je jedna od najvećih odluka u historiji najjače svjetske košarkaške lige.

Aktuelni kolektivni ugovor između Udruženja igrača i NBA lige važi do kraja sezone 2023/2024, a na listi zabranjenih supstanci nalazila se i marihuana.

Prema pravilniku igrači su imali pravo na dva pozitivna testa, ali ukoliko i treći put padnu automatski im slijedi suspenzija od pet utakmica.

No, vodstvo NBA lige je odlučilo da više ne vrši testove na marihuanu, kao što je već urađeno u Orlandu kada je u “balonu” odigrana završnica i play-off lige.

Kako je objašnjeno, odluka o legalizovanju marihuane je zasnovana na pravilima bezbjednosti u okolnostima pandemije i za cilj ima smanjivanje broja nepotrebnih direktnih kontakata osoblja iz antidoping sistema i košarkaša.

Preostale dvije najjače američke profesionalne sportske lige – bejzbolska MLB i hokejaška NHL liga su ranije već dozvolile konzumiranje marihuane među igračima.

Izvor: Klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button