BH ENGINEERING WEEKS nam je sve bliže: Konferenciju otvara FinTech Industry

- in BHING, Pozitiva, Tuzla
bh

Pozivamo vas na treće međunardne BH Sedmice Inženjerstva 2020/ BH Weeks Of Engineering 2020” koje se održavaju od 09.12 do 16.12 u Tuzli, a u skladu sa mogućnostima i epidemiološkom situacijom. Programom su povezani izuzetni događaji koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj  zajednici inženjera i stručnjaka u  u BiH kao i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope, ali i graditi već prepoznatljiv  brand „BiH ENGINEERING  WEEKS“.  

BH Engineering Weeks okuplja veliki broj eminentnih profesora, inovatora, poduzetnika u Organizacionom odboru, spaja BH akademsku zajednicu sa akademskom zajednicom naše dijaspore, te na taj način ujedno vraća i povjerenje u Bosnu i Hercegovinu, naše stručnjake i institucije Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji BH Engineering Weeks 2020 predstavit će inovacije, svjetske tendencije i uspješne inicijative iz oblasti pametnih tehnologija, Green Deal rezolucije Europske komisije, održivih resursa, a govornici će nam demonstrirati načine na koje se BH privreda približava svjetskim trendovima u tim oblastima. Ova konferencija je namijenjena ljudima iz struke, kao i građanima koji se žele bolje upoznati sa inžinjerskim rješenjima i tehnološkim razvojem u Bosni i Hercegovini.

U srijedu 09.12. konferenciju otvara FinTech Industry sa panelom na temu virtuelnog novca, digitalnih valuta i e-bankarstva. Znate li da samo 8% svjetskih valuta postoji u fizičkom obliku? Ostatak postoji u kompjuterskim diskovima elektronskih bankovnim računima širom svijeta. Sigurno ste čuli za kriptovalute poput slavnog Bitcoina, ali sigurno vas zanima šta su zapravo kriptovalute i kako utiču na obične građane.

Sa nama u srijedu od 19:00h će biti sjajni govornici :

Kenan Karčić,  šef Centra za digitalno bankarstvo u Raiffeisen Bank BiH, bivši predsjednik Upravnog odbora Američke privredne komore u BiH. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, završio je master iz oblasti strateškog IT menadžmenta. Proveo je 9 godina kao jedan od ključnih ljudi u Oracle-u.

Orhan Gazibegović, Menadžer za poslovni razvoj u Monri Payments. Radio je 9 godina u Bamcard-u na raznim menadžerskim pozicijama, a potom je prešao u Sberbank BH gdje je proveo više od 6 godina, od čega više od pola na poziciji zaduženoj za Digitalne platforme i kao Menadžer online prodaje.

Dženan Šljivo, CTO@NAGA, Product Lead@Ministry of Programming; Nakon diplome IT inženjera sa Fakulteta za informacijske tehnologije u Mostaru, postao je prvi zaposlenik nakon braće Začina u Ministarstvu programiranja gdje i sada radi kao Lead inženjer. Kao jedan od prvih članova, a sada CTO @ NAGA, ovaj najuspješniji startup započeo je sa podrškom Ministarstva programiranja, javno prodata na Frankfurt Stock Exchange i ima tržišnu kapitalizaciju od oko 100 miliona eura.

Danijel Barač, bivši izvršni direktor za proizvode, plaćanja i rizike u Google, PayPal, eBay, Roku, trenutno savjetnik u YamaPay, Universal Giving. Pohađao je Munich School of Commerce & IT u Njemačkoj, Fakultet za mašinski inženjering u Sarajevu, i Menlo koledž u Kaliforniji, plus dvogodišnji program certifikacije na Stanford univerzitetu. Bio je 5 godina na poziciji senior advertisinga i finansija u Google-u (US/Irska), a godinu i po dana je bio na poziciji Senior menadžera odjela Products and Consurem Risk u PayPal-u (US). 5 godina je radio kao Global Head of Payments u eBayu (US/Švicarska), a neko vrijeme je radio i u softverskoj kompaniji Blackbaud vrijednoj $3 biliona, kao i u kompaniji Roku vrijednoj $28 biliona. Danijel je trenutno savjetnik u YammaPay i UniversalGiving, neprofitnoj organizaciji u San Francisku, koja između ostalog pomaže žrtvama masivnih kalifornijskih požara i žrtvama COVID-19 pandemije.

Moderator: Emin Hajdarević, BH Futures Foundation.

Pogledajte preliminarni program OVDJE.

Registraciju za ovogodišnji BH ENGINEERING WEEK možete izvršiti klikom OVDJE.

Više informacija možete pronaći na WEBFACEBOOK, INSTAGRAM i LINKEDIN stranici BH ENGINEERING WEEK-a.