Nove mjere u Srbiji: Vikendom se zatvaraju ugostiteljski objekti

- in Region
mjere

Vlada Srbije usvojila je danas nove mjere koje stupaju na snagu u petak, 4. decembra, a prema kojima ugostiteljski objekti i objekti uslužnih djelatnosti ne mogu da rade od petka u 17 sati do ponedjeljka u pet sati ujutru.

Prema mjerama usvojenim na sjednici Vlade, ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od petka u 17 sati do ponedjeljka u pet sati ujutru bez izuzetka.

Nove mjere nalažu da njihovo radno vrijeme bude od ponedjeljka do petka od pet sati ujutru do 17 sati. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju djelatnosti dostave hrane non-stop, 24 sata, sedam dana u sedmici, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna djelatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dječije igraonice također neće raditi od petka  do ponedeljka.

Frizerski i kozmetički saloni, saloni za njegu ljepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od pet ujutru do 17 sati.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i slično gdje se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 sata, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije..

Izvor: Ba.n1info.com

Facebook Comments