BiH

Počelo vještačko osnježavanje na Bjelašnici
Nakon što su prethodnih dana prve pahulje snijega pale na Bjelašnici od jučer su počeli raditi i topovi za vještačko osnježavanje staza, što znači da bi skijaška sezona na ovoj planini mogla uskoro početi.

U Babinom dolu na Bjelašnici topovi su od jutarnjih sati u pogonu i kako su kazali iz preduzeća ZOI'84, danas su vrijeme i temperatura zraka pogodni za vještačko osnježavanje staza.

“Osnježavanje traje 24 sata neprekidno i ono se odvija u skladu s temperaturama zraka i vremenom”, kazala je Amra Kaljić, rukovoditeljica Sektora marketinga u ZOI ‘84.

Iako je prethodnih dana padao snijeg na Bjelašnici, Kaljić je dodala da količine snijega nisu dovoljne da bi započela skijaška sezona na Bjelašnici.

“Mi smo spremni za početak skijaške sezone, ali ono što čekamo su nove padavine i veća količina snijega koja će biti dovoljna i garantovati sigurnost naših skijaša. Vještačko osnježavanje još nije dovoljno da bi sezona mogla početi”, istakla je.

Sunčan dan i čist zrak na ovoj planini nadomak Sarajeva građani su danas ipak bili prinuđeni propustiti s obzirom na to da radni dan i obaveze zovu.

Međutim, nesumnjivo je da će Bjelašnica biti posjećena za vikend, a možda je do tada zabijeli i snijeg pa omogući skijašima i ljubiteljima zimskih sportova da u potpunosti uživaju u ovoj olimpijskoj ljepotici.

Podsjećamo da je ski-sezona na Jahorini otvorena prije dva dana gdje su ljubitelji ovog zimskog sporta uživali u skijanju na vještačkom snijegu.

Izvor: Klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button