Sport

KAMELEON INTERVJU Nusret Ćurović: Momci su djelovali kao ekipa, bez toga se u odbojci ne može mnogo napraviti (VIDEO+FOTO)










Najpozitivnija sportska priča u vikendu iza nas dolazi iz Lukavca. Naime, OK 7-Lukavac pobijedio je u subotu ekipu Žepča sa 3:0 i tako jedno kolo prije kraja sezone u Superligi Federacije BiH obezbijedio plasman u viši rang takmičenja.

Veliki je to uspjeh za ovaj klub koji je nekoliko godina taborio u nižem rangu bh. odbojke, iako se ovom rezultatu, kako sami priznaju iz Uprave, niko nije nadao.

“Sezona je protekla bolje nego što smo očekivali na početku. Mi nismo ušli sa ambicijama da obavezno idemo u Premijer ligu BiH, ali je ispalo da smo završili prvi. Ekipa je to koja je zajedno radila od kadetskog perioda, sa par još iskusnijih igrača i sve se nekako posložilo, a i konkurencija nam je dopustila da na kraju mi budemo prvaci Superlige. Igrači su naravno oduševljeni, raduju se tome što će učestvovati u Premijer ligi BiH i što će tamo odmjeriti snagu sa jačim ekipama”, izjavio je u razgovoru za Kameleon Nusret Ćurović, predsjednik OK 7-Lukavac, te dodao šta je bio ključ ovog uspjeha.

“Cijela ekipa je ujednačena i postignuta je jedna psihološka ravnoteža, jer često zna doći do nesuglasica unutar ekipe i nervoze koja u odbojci puno utječe na rezultat. Mislim da je to trener Alen Džambić i uspio, uz pomoć nas iz Uprave. Djelovali su kao ekipa, a bez toga se u ovom sportu teško može nešto napraviti. Velika je prednost što su to mladi momci i što još uvijek mogu napredovati, samo, naravno ako budu radili i ako budu imali adekvatne uslove za rad”, kaže Ćurović.

Nakon što se odigra i posljednje kolo Superlige Federacije BiH slijedi pauza. Igrači će na zasluženi odmor, no ne i Uprava, kojoj tek predstoje velike brige.

“Premijer liga je skuplja i zahtijeva puno više logističkih i organizacijsko-tehničkih napora da se to isprati. Izvori finansiranja koje sada imamo su ne pouzdani, osim našeg stalnog sponzora koji nas podržava u zadnjih 15-tak godina. U prošloj i pretprošloj sezoni smo od opštinske vlasti imali pokrivene troškove suđenja, službenih lica i kotizacije za takmičenje, dok smo za prošlu godinu od Kantona dobili oko 3.000 KM. To je jako malo i mi se moramo snalaziti na sve strane da troškove za cijelu sezonu pokrijemo”, rekao je naš sagovornik, te podcrtao da je najvažnije kako će klub bez problema izmiriti sve obaveze do kraja godine te da će ući “čist” u Premijer ligu.

“Realno, neki rezultat teško možemo postići sa ekipom koju sada imamo, ali vidjećemo da dovedemo još nekog iskusnijeg igrača, a onda možda i uspijemo zadržati taj premijerligaški status što je i prvi zadatak za narednu sezonu”, zaključio je Ćurović.

Razgovarao: Vedran Jahić



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button