BiH

U BiH počelo skijanjeSkijališta u Bosni i Hercegovini ozbiljno se pripremaju za predstojeću zimsku sezonu računajući da će unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela teške udarce turizmu u svijetu privući goste kojima će omiljena zimska odredišta u Austriji ili Francuskoj biti nedostupna.

Na Jahorini je u nedjelj otvorena skijaška sezona nakon što je uporabom sustava za stvaranje umjetnog snijega osposobljena staza “Poljice”.  U upravi Olimpijskog centra “Jahorina” nadaju se kako će ove godine, privući veliki broj skijaša. Posebice nakon najava da će popularna skijališta diljem Europe ostati zatvorena barem do 10. januara.

“Ski-centri u Francuskoj su najavili da će biti zatvoreni. Prvi put se događa da ljudi koji su do sada skijali u Francuskoj, Italiji, Austriji rezerviraju smještaj na Jahorini i to nije mali broj. Prema informacijama koje sada imamo, bolji je booking ove godine nego prošle”, kazala je za Hinu Sanja Ćeremidžić.

U toj tvrtki računaju da će im u popunjavanju svih kapaciteta pomoći i to što nude “korona garanciju” za kupljene karte za skijališta.

To znači da će u slučaju zatvaranja granica ili zaraze gosta koronavirusom on moći otkazati korištenje kupljene ski-karte i prenijeti je u sezonu 2021./22. ili pak dobiti povrat 80 posto od uplaćenog iznosa.

Dnevna skijaška karta na Jahorini za odrasle u top sezoni je oko 200 kuna a tjedna 900.

Vlasti u Bosni i Hercegovini odlučile su da neće uvoditi dodatne mjere ograničenja.

Na skijalištima će ipak vrijediti posebne mjere a one podrazumijevaju ograničavanje broja osoba u gondolama i sjedežnicama. Provodit će se redovita dezinfekcija a u ugostiteljskim će objektima na planini vrijediti mjere kao i drugdje. Bitna je razlika u odnosu na prethodne godine i to što neće biti masovnih zabava.

Skijalištima na Bjelašnici i Igmanu upravlja druga tvrtka pod nazivom ZOI ‘94 no i tamo su pripremili slične mjere.

Na Bjelašnici je skijašima na raspolaganju tek jedna sjedežnica sa šest sjedala i jedna s dva sjedala. Nekoliko ski-liftova pa posebice vikendima zna biti ogromna gužva.

Nude nešto povoljnije cijene skijanja pa se dnevna karta u vrhu sezone tamo može dobiti za 160 kuna. Dok sedmodnevna staje 860 kuna.

Još su niže cijene ski karata na Vlašiću. U središnjoj Bosni koji je i ranije bio privlačno odredište za brojne posjetitelje iz Hrvatske. Na turiste, posebice iz Dalmacije, kao i svih proteklih godina tijekom skijaške sezone računaju i na Kupresu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button